Leta i den här bloggen

Kebabbröd


10 st
Ingredienser:
50 g Jäst
1 dl Pofiber
2 msk Fiberhusk
2 msk Strösocker
1 tsk Salt
4 dl Vatten
1 dl Olja
1 tsk Bakpulver
6-7 dl Lailas Gula Mjölmix
Gör så här:
1. Smula jästen i en bunke. Värm vatten och olja till fingervarmt och häll över jästen. Rör tills jästen löst sig.
2. Tillsätt Pofiber, Fiberhusk, socker och salt. Rör om och låt svälla 10 minuter.
3. Tillsätt mjöl lite i taget tillsammans med bakpulvret. Blanda och fortsätt tillsätta mjöl till lagom konsistens. Knåda degen, gärna 5 minuter med degblandare. Degen skall inte klibba men heller inte vara för torr. Den sväller ytterligare lite när den jäser så ta hellre lite mindre mjöl och tillsätt vid behov när degen jäst klart.
4. Låt jäsa övertäckt 30 minuter. Använd plast hellre än en handduk att täcka degen med eftersom den torkar lätt annars.
5, Sätt ugnen på 250 grader och sätt in en plåt. Knåda degen och ta upp på lätt mjölat bakbord. Dela degen i tio delar. Kavla ut varje del till ca 15 cm stora plattor, ½ cm tjocka. Förvara resten av degen under plastfilm. Lägg på bakplåtspapper.
6. Ta ut den varma plåten och skjut över ett bakplåtspapper med degplattor på. Grädda långt upp i ugnen 6-7 minuter. Degplattorna skall bli som ballonger i ugnen.
7. Ta ut ur ugnen när de fått lite färg runt om. Lägg på galler under handduk och låt dem svalna något. Klipp en öppning och öppna upp varje bröd. Lägg tillbaka under handduken.
8. Frys in så fort som möjligt om de inte skall serveras direkt.