Det här är den perfekta förkylningssoppan! Den passar förstås bra till de flesta tillfällen. Kelp, en sorts alg, rik på de åtråvärda antioxidanterna och ingefära med sina antiinflammatoriska egenskaper gör att man mår gott av denna värmande soppa. Den är dessutom extremt lättlagad! Kelp hittar du i de flesta asiatiska affärer.
4 portioner
Ingredienser:
250 g Strimlad kycklingfilé
1 dl Krossad torkad Kelp
2 Morötter, tärnade
0,5 dl Hackad ingefära
5 Vitlöksklyftor
1 Gul lök, hackad
1 Kycklingbuljongtärning
1 Liter vatten
Svartpeppar
Gör så här:
1. Lägg ingefära och vitlök i tesilar eller något annat som gör att man kan fiska upp dem ur grytan när den är klar. Vill man låter man de ligga kvar.
2. Lägg alla ingredienserna i en stor kastrull.
3. Koka långsamt på svagaste värmen i 3 timmar. Har du en Slowcooker kokar du i den på låg värme i 6 timmar.