Hemmagjorda vårrullar har blivit en succé i vårt hem och numera uppskattat inslag på julbordet! Det finns två storlekar av rispapper att välja på. Här har vi använt det mindre.
Ingredienser:
2 hg Skalade räkor
1 Burk Krabbkött
2 hg Fläskfärs
1 hg Sidfläsk
1 Morot
1 Burk blandad svamp
1 Näve tunna risnudlar
2 Vårlökar
1 tsk Salt
1 tsk Peppar
1 tsk Socker
1 msk Fisksås
Rispapper
Olja att steka i
Gör så här:
1. Lägg glasnudlarna i blöt tills de blir mjuka.
2. Hacka ner räkor, krabbkött, fläskfärs, sidfläsk, svamp, glasnudlar, vårlök och riv moroten. Blanda allt i en bunke.
2. Tillsätt salt, peppar, socker och fisksås. Blanda noggrannt.
3. Fukta rispappret med lite vatten så att det inte spricker. Rulla in blandningen i rispappret.
4. Stek i olja på svag värme tills vårrullarna blir bruna.
Servera med sötsur sås!