Självklart skall hamburgarna grillas men det går förstås bra att steka i lite olja, gärna i grillpanna. Salamin kan bytas ut mot bacon eller uteslutas.
4 portioner
Ingredienser:
400 g Nötfärs
2 msk Pofiber
0,5 Köttbuljong utrört i 1,5 msk kokande vatten
1,5 tsk Balsamvinäger
0,5 Liten gul lök, fint riven
1 Vitlöksklyfta, pressad
0,5 tsk Salt
1 krm Svartpeppar
Till servering:
4 Stora skivor salami (kolla innehåll)
1 Bifftomat, skivad
1 Rödlök, skivad
0,5 Gurka, skivad
Hamburgerdressing eller Guacamole
Serveringsförslag: Grönsallad, pommesfrites (kolla innehåll) eller klyftpotatis, lättsaltade potatischips
Gör så här:
1. Blanda ingredienserna till pannbiffarna. Forma fyra stycken pannbiffar. Grilla eller stek dem i lite olja.
2. Lägg ihop hamburgarna.