Leta i den här bloggen

Jordgubbsgrottor med choklad

En variant på den klassiska hallongrottan. Här med jordgubbsylt och mörk choklad som får smälta på den nybakade kakan!

24 st

Ingredienser:
200 g mjölk- och sojafritt margarin
1 dl Strösocker
1 msk Vaniljsocker
1 tsk Bakpulver
 2 dl Lailas Gula Mjölmix
1 dl Rismjöl
2 dl Maizena majsstärkelse
0,5 dl Jordgubbssylt
40 g Mörk Choklad, Plamil´s

Gör så här
1. Sätt ugnen på 175 grader. Vispa margarin och socker poröst i en skål.
2. Blanda alla mjölsorter med bakpulver och vaniljsocker. Vispa ner det i margarinet till en jämn smet.
3. Gör kulor, 20-25 g stora och lägg i en muffinsform. Tryck ett hål i varje kaka och lägg i en klick sylt.
4. Grädda ca 24 minuter i ugn. Riv chokladen grovt och strössla över kakorna direkt när de kommer ur ugnen.