Leta i den här bloggen

Kalkonbröstfilé med apelsinsås och äppelchutney


4 portioner
 
Ingredienser
800 g Kalkonbröstfilé
Salt
Peppar
Olja
 
Äppelchutney:
500 g skalade hackade äpplen
1 finhackad Gul Lök
1 msk riven Ingefära
1 dl Äppelcidervinäger
0,5 dl Honung
1 dl Sultanrussin
3 msk Tranbär eller Rödbär (kan uteslutas)
0,5 tsk Kanel
Salt
 
Apelsinsås:
2 Apelsiner, saften av
4 dl Mjölk (mandel, ris, eller annan favorit)
2 Hönsbuljongtärningar (Kolla innehåll)
1 msk Maizena majsstärkelse
2 tsk Gurkmeja
 
Serveringsförslag: Ris, grönsallad
 
Gör så här
1. Sätt ugnen på 250 grader. Salta och peppra kalkonen och stek i olja i stekpanna runt om. Lägg in den i ugnen i folie i ugnen och stek till innertemperatur 70 grader. Ta ut och låt vila i folie.
2. Blanda alla ingredienserna till chutneyn och koka upp. Sänk värmen och låt småputtra i en timma. Dra ifrån värmen.
3. Blanda alla ingredienserna till såsen. Låt koka upp. Sänk värmen och låt koka ihop lite. Dra ifrån värmen.
4. Servera alltsammans med ris och en grönsallad.