Ingredienser:
7,5 dl Carlshamns Risdryck
3 msk Potatismjöl
1,5 dl Strösocker
2 tsk Vaniljsocker
3 msk Kakao
1 krm Salt
1,5 dl Flytande mjölk- och sojafritt margarin (rumstempererat)
100 g mjölk- och sojafri choklad
Gör så här:
1. Blanda risdryck, potatismjöl, strösocker, vaniljsocker, kakao och salt i en kastrull. Koka upp till första bubblan och se till att smeten tjocknar.
2. Ta av kastrullen från plattan och lägg i chokladen i bitar. Rör om tills chokladen är helt smält. Ställ åt sidan tills det svalnat till rumstemperatur.
3. Vispa i margarinet i smeten lite i taget.
4. Kör smeten i glassmaskin och frys sedan in.
5. Ta fram en stund innan servering och temperera glassen (gärna i kylskåp). Servera med din favorittopping!