Gräddbullar utan ägg smakar precis som de man köper.
Ingredienser:
1,8 dl Kallt vatten
1 tsk Vaniljsocker
1 msk Gelatinpulver
3,5 dl Strösocker
1,5 dl Vit sirap
Garnering:
4 dl Kokos
1 msk Kakao
Gör så här:
1. Lägg fram ett bakplåtspapper.
2. Blanda 1 dl av det kalla vattnet med vanilj och strö över gelatinpulvret. Rör om och låt stå 5 minuter.
3. Blanda under tiden resten av vattnet, sockret och sirapen i en kastrull. Koka upp. Blandningen skall nå en temperatur på 115 grader.
4. Vispa gelatinblandningen 30 sekunder. När sockerblandningen nått rätt temperatur häller man omgående ner det i gelatinblandningen i en fin stråle samtidigt som man vispar.
5. Vispa ca 10 minuter tills det är fluffigt och.
6. Häll upp smeten i en spritspåse med en gång och spritsa ut toppar på bakplåtspapper.
7. Strö över en blandning av kakao och kokos innan de stelnat helt så fäster det bättre.
8.. Ställ kallt tills det stelnat. Doppa botten på gräddbullarna i kokos och kakao.