Leta i den här bloggen

Kardemummakaka

Denna ljuvligt doftande kaka svänger man snabbt ihop till oväntade gäster. Passar också bra på utflykten. Baka då gärna i engångform, 14 dl. Mandlarna går givetvis att utesluta.
Ingredienser:
2 tsk Noegg
1 tsk Fiberhusk
4 msk Vatten
2 dl Socker
100 g Mjölk- och sojafritt margarin
1 msk Kardemumma
6 dl Potatismjöl
2 tsk Bakpulver
2,5 dl Carlshamns risdryck
0,5 st Pressad citron
Garnering:
30 Hackade mandlar
Pärlsocker
Kanel
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 200 grader. Blanda fiberhusk, noegg och vatten i en skål. Vispa margarin och socker pösigt. Vispa ner noeggblandningen.
2. Tillsätt resten av ingredienserna och vispa till en jämn smet.
3. Smörj en form, 24 cm i diameter med mjölk- och sojafritt margarin. Häll upp smeten i formen. Strö över kanel, mandel och pärlsocker. Grädda i ugnen ca 15-20 minuter.
3. Låt kakan svalna lite innan den skärs upp.