De här pannkakorna blir goda men kräver lite tid. Stek långsamt då de bränner vid lätt. Får smeten stå för länge blir den för tjock. Späd i så fall med lite risdryck. Gör gärna en ordentlig sats och styckfrys. Bra till frukost, matlådan eller utflykten! Servera med vaniljglass, vaniljsås, sylt eller bär.
Ca 8 st
Ingredienser:
2,5 dl Lailas Gula Mjölmix
2 msk PoFiber
1 msk Fiberhusk
2,5 tsk Loprofin Äggersättning
2 tsk Vaniljsocker
2 tsk Bakpulver
1 tsk Salt
2 msk Socker
1 dl Flytande mjölk- och sojafritt margarin
7,5 dl Carlshamns Risdryck
Gör så här:
1. Blanda alla torra ingredienser i en bunke.
2. Häll i margarinet och hälften av risdrycken och rör till en jämn smet.
3. Blanda i resten av risdrycken.
4. Låt smeten svälla i 10 minuter.
5. Stek på medelvärme i mjölk- och sojafritt margarin eller olja.