Orgran Ris och Hirs spiral pasta: Innehåller enbart rårismjöl och stenmalet hirs. Passar bra i soppor och grytor.
Le Veneziane: Pasta på majs. Finns som pennepasta, spagetti, fettucci, mm.
SamMills Pasta: Innehåller enbart majs och vatten. Finns bland annat som makaroner, pennepasta och spagetti.
Finax Fruktmüsli: God och krispig müsli. Innehåller en exotisk blandning av quinoaflingor, solroskärnor, boveteflingor, äpplefibrer, papaya och ananas.
Risdryck: Eftersom det bara finns en risdryck på marknaden som är helt spannmålsfri har vi valt Carlshamns till samtliga recept. Används som vanlig mjölk i bak och matlagning. Fungerar även att dricka som den är eller att ha på frukostflingorna.
Choklad: Plamil´s choklad är tillverkad helt utan mjölk, ägg, vetegluten, vete och nötter. Finns även som "mjölk"choklad och mintchoklad t ex. Används i samtliga recept på den här sidan som innehåller choklad.
NoEgg: Äggersättning som kan användas i kakor, pannkakor, pajer, såser, mm. Innehåller potatisstärkelse, tapiokamjöl, vegetabiliska bindemedel, metylcellulosa, kalciumkarbonat och citronsyra.
Fiberhusk: Psylliumfröskal som är pulveriserat. Har till stor del samma egenskaper som gluten i brödet och binder samman degen och ger ett saftigare bröd. Det har ett rikt innehåll av kostfiber - 85%. Fiberhusk är helt smak- och luktfri. Det syns inte heller i det färdigbakade brödet. Man kan även använda det som äggersättning.
Lailas Gula Mjölmix: Ersätter mjöl i bröd, kakor och maträtter. Innehåller kostfiber. Degen är lätt att knåda och kavla och fungerar ungefär som en vanlig vetedeg. Lailas Gula är den enda mjölmixen på marknaden som inte innehåller baljväxter. Därför används enbart den här mjölmixen på denna sida! Innehåller majsstärkelse, psylliumfröskal, potatisfiber, xantangummi (förtjockningsmedel E415).
Loprofin: Ersätter ägg i bakning och matlagning. Innehåller potatisstärkelse, modifierad tapiokastärkelse, förtjockningsmedel (E466), antioxidationsmedel (kalciumfosfater), färgämne (E160a) och bakpulver.
Fibrex: Innehåller fiber från sockerbetan. Med en kostfiberhalt på 73% ökar man lätt fiberinnehåller i bakning och matlagning. Brödet blir saftigare och håller sig färskt längre. Fungerar även utmärkt i färsrätter eller i morgonflingorna.
Pofiber: Innehåller torkade fibrer av potatis. Binder effektivt stora mängder vätska och ger därmed ett saftigare bröd. Går bra att använda som ströbröd.