Leta i den här bloggen

PopTarts


De här amerikanska godbitarna kan man variera i all oändlighet! Byt ut sylten mot Nutella eller Nötcreme. Eller varför inte små tärnade äppelbitar i socker och kanel? Glasyren kan man färga (använd då lite mindre vatten i) och strösslet kan varieras eller gör en glasyr på smält choklad. Byter man ut sylten mot färska mosade bär och låter bli glasyren helt får du en sockerfri kaka!
10-12 st
Ugnstemperatur: 175 grader
Ingredienser:
100 g rumsvarmt mjölk-och sojafritt margarin
3,5 dl Lailas Gula Mjölmix
0,5 tsk salt
3 msk iskallt vatten
1 dl sylt
Glasyr:
2 dl florsocker
3 tsk vatten
Strössel
Gör så här:
1. Nyp snabbt ihop margarin, mjöl och salt.
2. Häll på vattnet lite i taget och blanda till en deg.
3. Låt degen vila i plast i kylen minst en timma.
4. Kavla ut degen mellan plastfolie till ca 3 mm tjocklek.
5. Skär 5 gånger 8 centimeter stora rutor.
6. Lägg 1 tsk sylt på hälften av rutorna och täck med en degplatta. Tryck till med en gaffel runtom.
7. Grädda i ugnen i ca 15 minuter.
8. Låt svalna på galler.
9. Blanda glasyren och dekorera kakorna med glasyr och strössel.