Gott bröd att rosta, göra varma mackor i smörgåsgrill eller sandwiches av.
1 st
Ingredienser:
75 g Jäst
1,5 msk Fiberhusk
1,5 dl Pofiber
1,5 tsk Salt
4 msk Honung
7 dl Vatten
1 dl Olja
2 dl Rismjöl
2 dl Rismjöl
16-17 dl Lailas Gula Mjölmix
Brödform 1,5 liter
Gör så här:
1. Smula jästen i en degbunke. Tillsätt fiberhusk, pofiber, salt och honung. Värm vattnet och oljan till fingervarmt, 37 grader och häll det i bunken. Lös upp jästen. Låt svälla 10 minuter.
2. Tillsätt mjölmixen lite i taget. Knåda ordentligt. Fortsätt till lagom konsistens. Degen skall inte kladda men inte heller vara för torr. Knåda minst 5 minuter. Täck med plastfilm och låt jäsa 30 minuter.
3. Sätt ugnen på 250 grader. Knåda till degen och ta upp på lätt mjölat bakbord. Forma en limpa och lägg i brödform. Låt jäsa ytterligare 30 minuter.
4. Pensla brödet med flytande margarin. Ställ på galler i ugnen ganska långt ner och häll en liten kopp vatten i botten på ugnen. Det ger bröden en ordentlig skjuts. Sätt ugnen på 160 grader. Grädda ca 30 minuter.
5. Ta ur brödet ur formen och låt svalna på galler under handduk. Så fort det svalnat skär man brödet i skivor. Frys in direkt.