Leta i den här bloggen

Tekakor

12 st
Ingredienser:
50 g Jäst
1 msk Fiberhusk
1 dl Pofiber
1 tsk Salt
2-3 msk Strösocker
5 dl Vatten
0,5 dl Olja
9-10 dl Lailas Gula Mjölmix
Mjölk- och sojafritt margarin att pensla med
Gör så här:
1. Smula jästen i en degbunke. Tillsätt fiberhusk, pofiber, salt och socker. Värm vattnet och oljan till fingervarmt, 37 grader och häll det i bunken. Lös upp jästen. Låt svälla 10 minuter.
2. Tillsätt mjölmixen lite i taget. Knåda ordentligt. Fortsätt till lagom konsistens. Degen skall inte kladda men inte heller vara för torr. Knåda minst 5 minuter. Täck med plastfilm och låt jäsa 30 minuter.
3. Sätt ugnen på 250 grader. Knåda till degen och ta upp på lätt mjölat bakbord. Dela degen i 12 lika stora delar. Rulla varje del till en boll och platta till. Lägg på en plåt med bakplåtspapper och nagga. Förvara resten av degen under plastfilm under tiden. Täck plåtarna med plastfilm och låt jäsa ytterligare 30 minuter.
4. Pensla bröden med flytande margarin. Ställ plåten i ugnen ganska långt upp och häll en liten kopp vatten i botten på ugnen. Det ger bröden en ordentlig skjuts. Grädda 8-9 minuter tills de fått lite färg.
5. Låt svalna på galler under handduk och frys in så fort de svalnat lite grann.