Leta i den här bloggen

Ajvar Relish

Relish betyder fyllig och smakrik grönsaksröra. Använd som tillbehör till grillat kött, i grytor, såser eller i stället för ketchup. Vill man ha mild Ajvar utesluter man bara spansk peppar.
Ingredienser:
4 Röda Paprikor
1 Aubergine
1 Spansk peppar
1 nypa Socker
1 nypa Salt
2 Vitlöksklyftor
1-2 msk Citronsaft
1-2 msk msk Olivolja
Gör så här:
1. Rosta parikor, aubergine och spansk peppar i ugn eller över öppen låga tills skalet är svartbränt. Lägg i en papperspåse så att fukten absorberas.
2. Låt de svalna och skala sedan av det svarta. Lägg alla ingredienserna i en mixer. Ta lite i taget av citronsaften och oljan så att det inte blir för tunn sås. Mixa och smaka av.
3. Förvara i tättslutande glasburk i kylskåpet. Ajvar håller ca 2 veckor i kylen.