Leta i den här bloggen

Citronpannacotta med karamellsås

4 Portioner
Ingredienser:
2 Gelatinblad
4 dl Carlshamns risdryck
1 dl socker
0,5 st Citron, rivet skal
2 msk Flytande mjölk- och sojafritt margarin
2 tsk Vaniljsocker
Serveringsförslag: Karamellsås och färska eller frysta bär.
Gör så här:
1. Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten.
2. Blanda risdryck, socker och citronskal och margarin i en kastrull. Koka upp och låt småputtra i några minuter. Ta från värmen. Vispa ner vaniljsocker. Vill du inte ha hela citronskal, sila såsen.
3. Krama ur vattnet ur gelatinbladen och låt dem smälta under omrörning i pannacottasåsen. 4. Häll upp i portionsformar och ställ svalt ett par timmar. Servera med karamellsås och bär.