Leta i den här bloggen

Pastasallad med Chianti, pesto, soltorkade tomater och papaya


Chianti är en traditionell salami som är lufttorkad. Den har en mild men aromatisk smak och du hittar den i delikatessdisken. Be att få en rengjord maskin om du är känslig. Hittar du inte Chianti går det bra att köpa färdigpaketerad. Kontrollera då innehåll.
4 portioner
Ingredienser:
5 dl Spannmålsfri Pasta Penne
Olivolja
Flingsalt
200 g Blandad sallad
0,5 st Stor papaya
Ca 300 g Skivad Chianti salami, strimlad
1 Vitlöksklyfta, pressad
Serveringsförslag: Baguette
Gör så här:
Koka pastan. Häll av vattnet och skölj i kallt vatten. Häll över lite olivolja och strö flingsalt över. Skär eller dela salladen i bitar. Ta ur kärnorna ur papayan och dela den i kuber. Blanda alltsammans på en tallrik och servera med baguette till.