Leta i den här bloggen

Knäckebröd

24 st
Ingredienser:
25 g Jäst
5 dl Vatten
75 g Flytande Mjölk- och sojafritt margarin
1 dl Pofiber
1 msk Fiberhusk
0,5 dl Fibrex
4 msk Honung
1 tsk Salt
1 tsk Hjorthornssalt
9-10 dl Lailas Gula Mjölmix
Gör så här:
1. Smula jästen i en bunke. Värm vatten och margarin till fingervarmt. Lös upp jästen i det. Tillsätt pofiber, fiberhusk och fibrex. Låt svälla 10 minuter.
2. Tillsätt honung salt, hjorthornssalt och Mjölmix lite i taget. Degen får inte bli för torr för då får knäckebrödet en bismak. Häll hellre i för lite mjöl och tillsätt mer när det jäst klart. Knåda minst 5 minuter. Täck med plastfilm och låt jäsa 30 minuter.
3. Sätt ugnen på 250 grader och ställ in en plåt. Knåda till degen och ta upp på lätt mjölat bakbord. Dela i 24 delar. Täck bitarna med plastfilm. Kavla runda, tunna plattor med en kruskavel och stansa ut ett hål.
4. Ta ut den varma plåten och lägg knäckebröden direkt på. Grädda i ugn ca 3-5 minuter långt upp. Låt de inte få för mycket färg för då får de också bismak.
5. När alla är färdiggräddade sänker man temperaturen till 100 grader och lägger in alla knäckebröden i en halv till en timma. Därefter stänger man bara av ugnen och låter dem torka över natten. Förvara torrt, de blir lätt mjuka.