Tidsåtgång: 20 min
4 portioner
Ingredienser:
500 g Blandfärs
Olja att steka i
Tomatpuré
1 msk Balsamvinäger
Strösocker
2 Vitlöksklyftor
1 Gul lök
1 l Vatten
2 Köttbuljongtärningar, BONG´s
2 Lagerblad
4 dl Pastaskruvar, Orgrans
1 Stor morot, tärnad
Oregano
Salt
Serveringsförslag: Grovt riven vitkål, eller gremoulata och knäckebröd
Gör så här:
1. Bryn köttfärsen i en stekpanna. Tillsätt tomatpuré och balsamvinäger. Bryn till alltsammans och lägg över i en kastrull.
2. Bryn lök med sockret. Lägg över i kastrullen.
3. Tillsätt vatten, köttbuljongtärningar, lagerblad och pastaskruvar. Koka upp och sänk värmen. Låt puttra 8 minuter. Tillsätt moroten när det återstår ca 2 minuter. Smaka av med salt och oregano.
4. Blanda ner vitkål och toppa eventuellt med gremoulata. Servera med knäckebröd.