Leta i den här bloggen

Gulaschsoppa

Tidsåtgång: 1 h 30 min
4 portioner
Ingredienser:
400 kg Nötkött, skuren i tärningar
1 Gul lök, finhackad
2 Vitlöksklyftor, finhackade
0,5 dl Tomatpuré
Olja att steka i
1 liter Vatten
2 Köttbuljongtärningar
2 Lagerblad
1 tsk Kummin
1 tsk Mejram
1 tsk Timjan
2 Morötter, tärnade
0,5 Stor Palsternacka, tärnad
0,5 kg Potatis, tärnade
2 Paprikor, tärnade
Serveringsförslag: Bröd
Gör så här:
1. Fräs kött, lök och tomatpuré i olja. Lägg över i en kastrull. Tillsätt vatten, buljongtärningar, lagerblad och kryddor. Koka upp och sänk värmen. Låt sjuda tills köttet börjar bli mjukt, ca 45 minuter.
2. Tillsätt morot, palsternacka och potatis. Fortsätt sjuda tills gränsakerna är lagom mjuka. De får inte bli överkokta. När 5 minuter återstår tillsätts parikan. Servera med ett gott bröd till.