Leta i den här bloggen

Kardemummaskorpor

Ingredienser:
50 g Jäst
1 msk Fiberhusk
3 dl Vatten
1,25 dl Mjölk- och sojafritt flytande margarin
2 tsk Kardemumma
1 dl Strösocker
0,5 tsk Salt
1 tsk Hjorthornssalt
Ca 8 dl Lailas Gula mjölmix
Gör så här:
1. Smula jäst i en bunke. Värm vatten och margarin till fingervarmt. Häll det över jästen och tillsätt fiberhusk. Låt svälla 10 minuter.
2. Blanda ner kardemumma, socker, salt, hjorthornssalt och det mesta av mjölet. Knåda degen väl. Låt jäsa 30 minuter.
3. Sätt ugnen på 225 grader. Knåda degen och ta upp på bakbord. Forma två längder, lika långa som plåten. Lägg på plåt med bakplåtspapper och täck med plastfilm. Låt jäsa 30 minuter.
4. Grädda mitt i ugnen 10-15 minuter tills det fått fin färg. Ta ut ur ugnen och låt svalna något. Skär 2 cm breda skivor och dela dem med en gaffel. Lägg tillbaka skorporna på plåten och sätt in den i ugnen tills skorporna fått bra färg. Sänk till 100 grader. Låt torka två timmar och stäng sedan av ugnen. Låt torka färdigt på eftervärme.