4 portioner
Ingredienser:
2,5 dl Arborioris
2 Schalottenlökar, finhackade
1 Vitlöksklyfta, finhackad
Olja att steka i
2 dl Vitt matlagningsvin, Zeta (kolla innhåll annars)
5 dl kokande vatten + 1 Kycklingbuljongtärning, BONG´s
0,5 st Grillad kyckling, i bitar
100 g Kräftstjärtar
100 g Musslor
200 g Frysta räkor med skal
2 Ölkorvar, skivade (kolla innehåll)
2 Tomater, tärnade
1 dl Skuren basilika
Gör så här:
1. Hetta upp olja i en stor kastrull och stek ris och lök på låg värme tills löken är blank. Tillsätt vin och 1 dl buljong.
2. Låt koka in och tillsätt buljong allteftersom det kokar in. Rör om med jämna mellanrum. Fortsätt koka tills riset är mjukt men har en kärna.
3. Skala räkorna. Vänd ner kyckling, kräftstjärtar, musslor, räkor, ölkorv och tomater i riset. Toppa med basilika.