Leta i den här bloggen

Bagels


14 st
Ingredienser:

50 g Jäst
1 msk Fiberhusk
1 dl Pofiber
1 tsk Salt
2-3 msk Strösocker
5 dl Vatten
0,5 dl Olja
9-10 dl Lailas Gula Mjölmix
 
Gör så här:

1. Smula jästen i en degbunke. Tillsätt fiberhusk, pofiber, salt och socker. Värm vattnet och oljan till fingervarmt, 37 grader och häll det i bunken. Lös upp jästen. Låt svälla 10 minuter.

2. Tillsätt mjölmixen lite i taget. Knåda ordentligt. Fortsätt till lagom konsistens. Degen skall inte kladda men inte heller vara för torr. Knåda minst 5 minuter. Täck med plastfilm och låt jäsa 30 minuter.

3. Sätt ugnen på 250 grader. Knåda till degen och ta upp på lätt mjölat bakbord. Dela degen i 14 lika stora delar. Rulla ut ca 15 centimeter långa korvar, 2,5 cm tjocka. Nyp ihop dem till en ring. Var noggrann så att de inte öppnar sig när de jäser. Lägg på en plåt med bakplåtspapper.
 
4. Koka upp vatten i en kastrull. Koka bagelsen någon minut på varje sida. Låt rinna av och lägg tillbaka på bakplåtspapper på plåten.
 
5. Baka dem i ugnen ca 9 minuter tills de fått fin färg.
 
6. Låt svalna på galler under handduk och frys in så fort de svalnat lite grann.