Leta i den här bloggen

Clam Chowder - Musselsoppa


4 portioner
Ingredienser
1 Gul Lök, hackad
1 liten Morot, finhackad
2 stora Potatisar, småtärnat
1 Vitlöksklyfta, hackad
1 liten bit Rotselleri, hackad
0,5 st Fänkål, hackad
1 msk Olivolja
1 dl Vitt matlagningsvin, Zeta (kolla innehåll annars)
4 dl Fiskfond
2 dl Carlshamns risdryck
1 Lagerblad
1 kg Musslor
3 Färska timjankvistar, finhackat
Salt
Vitpeppar
Serveringsförslag: Knaperstekt Bacon
Gör så här
1. Ångkoka eller koka musslorna. Låt svalna och ta isär dem. Fräs grönsakerna i olivolja i en stor kastrull på svag värme.
2. Tillsätt vin, fond, risdryck och lagerblad. Låt småkoka i ca 20 minuter.
3. Ta upp lagerbladet och mixa soppan slät. Rör ner timjan och smaka av med salt och peppar. Blanda ner musslor. Servera med knaperstekt bacon.