4 dl Vatten
1 dl Rapsolja
4 tsk Fiberhusk
2 dl Potatismjöl
1 dl Rismjöl
1 dl Majsstärkelse
2,5 dl Strösocker
4 tsk Bakpulver
2 tsk Vaniljsocker
1 Citron, Skalet av
Glasyr: 1 msk Citronsaft
1,5 dl Florsocker
Garnering: Strössel
Glasyr: 1 msk Citronsaft
1,5 dl Florsocker
Garnering: Strössel
Olja eller Mjölk- och sojafritt margarin och Pofiber till formen
Gör så här:
1. Smöra och bröa formen med olja och pofiber. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Blanda Vatten, olja och fiberhusk i en skål.
3. Blanda alla torra ingredienser i en annan skål. Riv ner citronskalet.
3. Blanda alla torra ingredienser i en annan skål. Riv ner citronskalet.
4. Tillsätt fiberhuskblandningen och vispa smeten slät.
5. Häll smeten i formen och grädda i ca 24 minuter. Stick med en provsticka för att se om den är klar. Låt svalna.
6. Blanda citronsaft och florsocker. Ringla över sockerkakan när den svalnat helt. Strö över strössel.
5. Häll smeten i formen och grädda i ca 24 minuter. Stick med en provsticka för att se om den är klar. Låt svalna.
6. Blanda citronsaft och florsocker. Ringla över sockerkakan när den svalnat helt. Strö över strössel.