
Ingredienser:
2 tsk Fiberhusk
2 msk Vatten
100 g Mjölk- och sojafritt margarin
1 dl Strösocker
2 msk Ljus sirap
1 dl Maizena
1 dl Potatismjöl
0,5 dl Rismjöl
0,5 dl Rismjöl
1 tsk Vaniljsocker
0,5 tsk Bikarbonat
2 msk Kakao
Garnering:
Pärlsocker
175 grader
Gör så här:
1. Blanda fiberhusk och vatten i en skål. Vispa om ordentligt. Vispa margarin och socker fluffigt i en annan skål. Häll i fiberhusk blandningen och vispa ihop.
2. Tillsätt resten av ingredienserna och blanda ordentligt.
3. Lägg smeten på plastfilm och rulla ut till en lång korv. Linda in den i plast och lägg kallt en timma.
4. Sätt ugnen på 175 grader. Ta fram degen och dela på fyra. Rulla ut de så att de är lika långa som långsidan på en plåt. Lägg på plåt med bakplåtspapper och platta till dem lite. Strö pärlsocker över.
5. Grädda i ugnen i 10-12 minuter. Skär längderna i bitar lite på snedden innan de svalnat.