4 portioner
Ingredienser:
2 dl Skaldjursfond, beroende på hur koncentrerad den är
5 dl vatten eller risdryck
2 Potatisar
0,25 st Purjolök
2 Vitlöksklyftor
1 Morot
250 g Koljafilé eller sejfilé
250 g laxfilé utan skinn och ben
300 g färska eller frysta räkor
1 Nät musslor
Salt
Peppar
Gör så här:
1. Skala och skär potatis och morot i fyrkanter. Ansa och skär purjolöken i tunna strimlor. Skala och finhacka vitlöken.
2. Skär fisken i kuber, inte för små. Skala räkorna.
3. Fräs grönsakerna i en stor gryta i olja eller mjölk- och sojafritt margarin. Tillsätt fond och vatten. Smaka av så att det är lagom mängd vatten i förhållande till fonden. Låt koka under lock ca 5 minuter. Lägg ner musslorna.
4. När musslorna öppnat sig är det dags att lägga ner fisken. Sjud någon minut tills fisken är genomkokt. Smaka av med salt och peppar. Servera med räkorna.
5 dl vatten eller risdryck
2 Potatisar
0,25 st Purjolök
2 Vitlöksklyftor
1 Morot
250 g Koljafilé eller sejfilé
250 g laxfilé utan skinn och ben
300 g färska eller frysta räkor
1 Nät musslor
Salt
Peppar
Gör så här:
1. Skala och skär potatis och morot i fyrkanter. Ansa och skär purjolöken i tunna strimlor. Skala och finhacka vitlöken.
2. Skär fisken i kuber, inte för små. Skala räkorna.
3. Fräs grönsakerna i en stor gryta i olja eller mjölk- och sojafritt margarin. Tillsätt fond och vatten. Smaka av så att det är lagom mängd vatten i förhållande till fonden. Låt koka under lock ca 5 minuter. Lägg ner musslorna.
4. När musslorna öppnat sig är det dags att lägga ner fisken. Sjud någon minut tills fisken är genomkokt. Smaka av med salt och peppar. Servera med räkorna.