Leta i den här bloggen

Korvbröd

16 st
Ingredienser:
50 g Jäst
1 msk Fiberhusk
1 dl Pofiber
1 tsk Salt
2-3 msk Strösocker
5 dl Vatten
0,5 dl Olja
9-10 dl Lailas Gula Mjölmix
Gör så här:
1. Smula jästen i en degbunke. Tillsätt fiberhusk, pofiber, salt och socker. Värm vattnet och oljan till fingervarmt, 37 grader och häll det i bunken. Lös upp jästen. Låt svälla 10 minuter.
2. Tillsätt mjölmixen lite i taget. Knåda ordentligt. Fortsätt till lagom konsistens. Degen skall inte kladda men inte heller vara för torr. Knåda minst 5 minuter. Täck med plastfilm och låt jäsa 30 minuter.
3. Sätt ugnen på 250 grader. Knåda till degen och ta upp på lätt mjölat bakbord. Dela degen i 16 lika stora delar. 60 g är lagom ungefär. Forma korvbröd och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Förvara resten av degen under plastfilm under tiden. Täck plåtarna med plastfilm och låt jäsa ytterligare 30 minuter.
4. Ställ plåten i ugnen ganska långt upp och häll en liten kopp vatten i botten på ugnen. Det ger bröden en ordentlig skjuts. Grädda 7-8 minuter tills de fått lite färg.
5. Låt svalna på galler under handduk och frys in så fort de svalnat lite grann.