Leta i den här bloggen

Vaniljbullar

24 st
Ingredienser:
5o g jäst för söta degar
1 dl Pofiber
1 msk Fiberhusk
2 dl Strösocker
2 tsk Mald kardemumma
1 tsk Salt
175 g Mjölk- och sojafritt margarin
5 dl Carlshamns risdryck
9-10 dl Lailas Gula Mjölmix
Fyllning:
200 g Mjölk- och sojafritt margarin
4 msk Vaniljsocker
2 dl Florsocker
Garnering:
Pärlsocker, sirap
Gör så här:
1. Smula jästen i en bunke. Smält smöret och häll risdrycken över. Värm till fingervarmt, 37 grader. Häll över jästen och lös upp den. Tillsätt Pofiber, Fiberhusk, socker, kardemumma och salt. Låt svälla 10 minuter.
2. Tillsätt mjölmixen lite i taget. Knåda in och tillsätt mjölmix till lagom konsistens. Degen skall inte kladda men får heller inte vara för torr. Tillsätt hellre mer mjölmix när degen jäst klart om det behövs. Knåda, gärna i hushållsassistent ordentligt.
3. Låt jäsa 30 minuter.
4. Blanda ingredienerna till fyllningen.
5. Sätt ugnen på 250 grader. Knåda degen och ta upp på lätt mjölat bakbord. Dela degen i två delar. Kavla ut varje del till en rektangel, gärna på plastfilm så håller degen bättre.
6. Bred fyllningen över plattorna. Det underlättar om fyllningen är rumstempererad eller lite värmd i micron så den är mjuk. Rulla ihop till rullar. Dela rullarna i 24 lika stora delar och lägg i pappersformar på en plåt. Täck med plastfilm.
7. Låt jäsa ytterligare 30 minuter.
8. Pensla med lite sirap utrört i vatten och strö över pärlsocker. Grädda i ugnen 7-9 minuter, tills de fått fin färg.
9. Låt bullarna svalna på galler under handduk. Frys in så fort som möjligt om de inte skall serveras direkt.