Ca 70 st
Ingredienser:
1 kg Blandfärs
0,5 dl Pofiber
1 Köttbuljong utrört i 3 msk kokande vatten
3 tsk Balsamvinäger
1 Liten gul lök, fint riven
2 Vitlöksklyfta, pressad
1 tsk Timjan
1 tsk Oregano
1 tsk Salt
2 krm Svartpeppar
Skysås:
1,5 dl Sky från köttbullarna
0,5 köttbuljongtärning, BONG´s
2 tsk maizena utrört i lite vatten
1 msk Lingonsylt
Salt
Några droppar Flytande mjölk- och sojafritt margarin
Tillbehör: Pressgurka, rårörda lingon, vitkål, sötpotatismos
Gör så här:
1. Blanda ingredienserna till köttbullarna och stek dem på medelvärme.
2. Skölj ur skyn med lite vatten och blanda med resten av ingredienserna till såsen. Red med maizena.
3. Servera köttbullarna med sås, pressgurka, rårörda lingon, strimlad vitkål och sötpotatismos.