Leta i den här bloggen

Minibaguetter


12 st

Ingredienser:
50 g Jäst
1 msk Fiberhusk
1 dl Pofiber
1 tsk Salt
2-3 msk Strösocker
5 dl Vatten
0,75 dl Olja
1 tsk Hjorthornssalt
2 dl Rismjöl
8-9 dl Lailas Gula Mjölmix
Gör så här:
1. Smula jästen i en degbunke. Tillsätt fiberhusk, pofiber, salt och socker. Värm vattnet och oljan till fingervarmt, 37 grader och häll det i bunken. Lös upp jästen. Låt svälla 10 minuter.
2. Tillsätt mjölet lite i taget och hjorthornssaltet. Knåda ordentligt. Fortsätt till lagom konsistens. Degen skall inte kladda men inte heller vara för torr. Knåda minst 5 minuter. Täck med plastfilm och låt jäsa 30 minuter.
3. Sätt ugnen på 250 grader. Knåda till degen och ta upp på lätt mjölat bakbord. Dela degen i 12 lika stora delar. Rulla ut varje del till en liten baguette och lägg på en plåt med bakplåtspapper eller i en baguetteplåt. Skåra bröden på längden med en vass kniv. Täck plåten med plastfilm och låt jäsa ytterligare 30 minuter.
4. Pudra lite mjöl över baguetterna. Ställ plåten i ugnen ganska långt upp och häll en liten kopp vatten i botten på ugnen. Det ger bröden en ordentlig skjuts. Grädda 7-8 minuter tills de fått fin färg.
5. Låt svalna på galler under handduk och frys in så fort de svalnat lite grann.