Leta i den här bloggen

Tunnbröd



18 st
Ingredienser:
25 g Jäst
5 dl Vatten
75 g Rapsolja
1 dl Pofiber
1 msk Fiberhusk
0,5 dl Fibrex
4 msk Honung
1 tsk Salt
1 tsk Hjorthornssalt
2 dl Rismjöl
7-8 dl Lailas Gula Mjölmix
Gör så här:
1. Smula jästen i en bunke. Värm vatten och margarin till fingervarmt. Lös upp jästen i det. Tillsätt pofiber, fiberhusk och fibrex. Låt svälla 10 minuter.
2. Tillsätt honung salt, hjorthornssalt och mjöl lite i taget. Knåda minst 5 minuter. Täck med plastfilm och låt jäsa 30 minuter.
3. Knåda till degen och ta upp på lätt mjölat bakbord. Dela i 18 delar. Täck bitarna med plastfilm. Kavla runda, tunna plattor med en kruskavel.
4. Stek i en torr stekpanna på medelhög värme på bägge sidor tills det fått fin färg. Lägg i en hög mellan fuktiga handdukar. Frys in direkt.