Leta i den här bloggen

Chokladskål med glass


En kul efterrätt där man äter upp även skålen! Ett tips är att köra vaniljglassen i glassmaskin precis innan servering och spritsa den som mjukglass till. 
 
Ingredienser:
Mjölk- och sojafri Mörk Choklad
Små ballonger
 
Gör så här:
1. Smält chokladen över vattenbad. Blås upp ballongerna till lagom "skålstorlek".
2. Doppa en ballong i taget i chokladen. Lyft upp långsamt så att så lite choklad som möjligt rinner av. Rinner för mycket av är chokladen för varm.
3. Droppa en liten klick choklad på ett bakplåtspapper och gör en liten rundel. Detta blir "foten" på skålen. Sätt den chokladdoppade ballongen på rundeln och låt svalna. Upprepa med resten av ballongerna.
4. När skålarna svalnat gör man försiktigt hål på ballongen och tar loss den från chokladen.  
5. Servera med glass.