Gör en ordentlig sats och frys in remsorna som blir. Ta fram ur frysen och stek upp inför servering!
8 portioner
Ingredienser:
800 g Nötfärs eller lammfärs
3 msk Pofiber
3 msk Balsamvinäger
2 vitlöksklyfta
2 tsk Mejram
2 tsk Spiskummin
Peppar
Salt
Serveringsförslag:
Tomatsalsa, Guacamole, sallad, tomat, gurka, majs, ananas, lökringar, feferoni, klyftpotatis och kebabbröd.
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 100 grader. Blanda alla ingredienserna i en bunke och knåda ihop smeten ordentligt.
2. Forma smeten till en rulle och se till att det inte finns några håligheter. Rulla in den i folie. Lämna ändarna öppna så att vätska kan rinna ut.
3. Placera rullen på galler i ugnen med en plåt under så att vätskan kan rinna ner på den. Baka i 2 timmar.
4. Ta ut den och låt svalna inlindad i folie. När den svalnat lägg den i kylen över natten.
5. Skär remsor med en vass kniv.
6. Stek upp kebabköttet strax innan servering i lite mjölk- och sojafritt margarin eller olja.