100 grader
Ingredienser:
1,8 dl Kallt vatten
1 tsk Vaniljsocker
1 msk Gelatinpulver
3,5 dl Strösocker
1,5 dl Vit sirap
Gör så här:
1. Förbered plåtar med bakplåtspapper.
2. Blanda 1 dl av det kalla vattnet med vanilj och strö över gelatinpulvret. Rör om och låt stå 5 minuter.
3. Blanda under tiden resten av vattnet, sockret och sirapen i en kastrull. Koka upp. Blandningen skall nå en temperatur på 116 grader.
4. Vispa gelatinblandningen 30 sekunder. När sockerblandningen nått rätt temperatur häller man omgående ner det i gelatinblandningen i en fin stråle samtidigt som man vispar.
5. Vispa ca 10 minuter tills det är fluffigt. Hushållsassistent är att rekommendera!
6. Häll upp smeten i en spritspåse och spritsa ut maränger eller klicka ut med en sked.
7. Grädda i ugn i 2 timmar. Stäng av ugnen och låt marängerna stå kvar, gärna över natten.