Ingredienser:
1,8 dl Kallt vatten
1 tsk Vaniljsocker
1 msk Gelatinpulver
3,5 dl Strösocker
1,5 dl Vit sirap
Garnering:
Mjölk- och sojafri choklad, gärna Plamil´s mörka eller ljusa choklad
Gör så här:
1. Lägg fram ett bakplåtspapper.
2. Blanda 1 dl av det kalla vattnet med vanilj och strö över gelatinpulvret. Rör om och låt stå 5 minuter.
3. Blanda under tiden resten av vattnet, sockret och sirapen i en kastrull. Koka upp. Blandningen skall nå en temperatur på 115 grader.
4. Vispa gelatinblandningen 30 sekunder. När sockerblandningen nått rätt temperatur häller man omgående ner det i gelatinblandningen i en fin stråle samtidigt som man vispar.
5. Vispa ca 10 minuter tills det är fluffigt.
1,8 dl Kallt vatten
1 tsk Vaniljsocker
1 msk Gelatinpulver
3,5 dl Strösocker
1,5 dl Vit sirap
Garnering:
Mjölk- och sojafri choklad, gärna Plamil´s mörka eller ljusa choklad
Gör så här:
1. Lägg fram ett bakplåtspapper.
2. Blanda 1 dl av det kalla vattnet med vanilj och strö över gelatinpulvret. Rör om och låt stå 5 minuter.
3. Blanda under tiden resten av vattnet, sockret och sirapen i en kastrull. Koka upp. Blandningen skall nå en temperatur på 115 grader.
4. Vispa gelatinblandningen 30 sekunder. När sockerblandningen nått rätt temperatur häller man omgående ner det i gelatinblandningen i en fin stråle samtidigt som man vispar.
5. Vispa ca 10 minuter tills det är fluffigt.
6. Häll upp smeten i en spritspåse med en gång och spritsa ut toppar på bakplåtspapper med florsocker på så att de inte fastnar.
7. Ställ kallt i 10-12 timmar. Smält chokladen och häll över topparna. Doppa även undersidan när de torkat.
7. Ställ kallt i 10-12 timmar. Smält chokladen och häll över topparna. Doppa även undersidan när de torkat.