Ingredienser:
7,5 dl Carlshamns Risdryck
3 msk Potatismjöl
1,5 dl Vit Sirap
2 tsk Vaniljsocker
1,5 dl Flytande mjölk- och sojafritt margarin (rumstempererat)
400 g Jordgubbar
2 msk Strösocker
2 msk Citronsaft
Gör så här:
1. Blanda risdryck, potatismjöl, strösocker, vaniljsocker, kakao och salt i en kastrull. Koka upp till första bubblan och se till att smeten tjocknar.
2. Ta av kastrullen från plattan och låt smeten svalna till rumstemperatur.
3. Rensa jordgubbarna och dela i bitar. Strö lite socker över. Kör jordgubbarna till grovt mos i en mixer.
4. Vispa i margarinet i glassmeten lite i taget. Tillsätt jordgubbsmoset och citron. Blanda.
5. Kör smeten i glassmaskin och frys sedan in.
6. Ta fram en stund innan servering och temperera glassen (gärna i kylskåp).